Mijn 7 Day Recharge

7dayrecharge is een programma om van stress te detoxen. Het bestaat uit 3 pijlers: energie, focus en geluk.

groene smoothie (5)groene smoothie (1)

Energie

Ik heb de Recharge week volbracht. Ik scoorde een 7.5 en ik ben 2 kilo afgevallen. Dat was niet mijn doel, mijn doel was meer energie. De grootste verandering is om suiker uit mijn dieet te laten. Vlees, vis, ei en kaas heb ik niet echt gemist in die 7 dagen. Ik vond het handig dat er een boodschappenlijst bij zat en ik heb met plezier elke dag braaf de avondmaaltijd gekookt uit het kookboek. Omdat ik de enige was die het at had ik vaak over en nam ik het mee naar mijn werk de volgende dag. Het recept van zondag heb ik nog niet gemaakt.

Ik heb me de eerste 2 dagen oké gevoeld en daarna 3 dagen ronduit slecht. Hoofdpijn, diarree, futloos, moe. Ik weet niet of dat het afkicken van koffie en suiker was of gewoon en griepje. Zaterdag en zondag voelde ik me goed. Ik voelde me heel energiek.

Yoga en meditatie ‘sochtends vond ik fijn om te doen. Ik moest wel steeds een hobbel over van het warme bed naar het koude huis. Lekker om je lichaam soepel te maken en de oefeningen waren makkelijk. Ik heb zelfs een keer de meditatie gedaan met mijn dochter van 4 op schoot. Ze werd er stil van. Het koud douchen heb ik overgeslagen. Brrr, vaak staat er een kind bij me in de douche en die wil ik het ook niet laten schrikken.

3x sporten is gelukt: hardlopen, spinning en power yoga. Heerlijk en goed voor me, maar dat wist ik al. Ik voelde me vaak aan het einde van de werkdag uitgeput. Ik keek al minder tv, dus geen tv kijken na 20.30 was niet moeilijk voor mij. Geen YouTube was moeilijker. De ademhalingsoefeningen deed ik te weinig. Evenals de minipauzes elk uur. Op het werk wordt ik vooral geleefd. Ik neem daar wel bewust een middagpauze. De 5 minutenpauze elk uur ga ik nog aan werken. Dit voor zover de pijler Energie.

groene smoothie (4)groene smoothie (3)

Focus

De tweede pijler van de 7 Day Recharge is Focus. Als ik de avond van tevoren een to do list maak voor mijn werk (ik checkte normaal altijd al mijn agenda op zondagavond) begin ik gefocuster aan de dag en dat geeft me een goed gevoel. Het is wel confronterend dat als ik opschrijf wat mij energie geeft mijn huidige baan niet in dat lijstje voorkomt. Ik heb 1 ochtend in de week vrij. Deze en twee avonden wil ik gebruiken om mijn dromen die ik naast mijn werk heb te verwezenlijken. Focus bij mijn kinderen van 4 en 6 geeft ook plezier. Het werkt bij hen niet om twee dingen tegelijk te doen (proberen de krant te lezen terwijl ze een verhaal vertellen). Ik ben me nu bewust dat als ik ze 100% aandacht geef het fijner is voor iedereen. Als ik even wil lezen zeg ik het gewoon tegen ze. Nu ga ik lezen straks kom ik weer bij jou. Tot zover de pijler Focus.

Geluk

De derde pijler van de Recharge is Geluk. De reden dat ik de Recharge deed was meer energie krijgen. En de reden dat ik meer energie wil is om een leukere moeder te zijn, onder andere. Als ik moe ben, ben ik sneller kortaf naar mijn kinderen, heb ik geen geduld en sta ik orders uit te delen als een kenau. Als ik veel energie heb ben ik veel geduldiger en verdraagzamer. Ik neem de tijd om naar mijn kinderen te luisteren. Om met ze te spelen. Om niet te haasten en te jagen maar met de flow mee te gaan. Ik stuur ze in goede banen om op tijd naar school te gaan maar veel zachter. Zachtjes sturen in plaats van bevelen uitdelen.

Experiment geslaagd. Wat neem ik mee uit de 7 Day Recharge?

* Minder suiker gaan eten. Een theelepel honing in de havermout in plaats van een eetlepel.

* 1 x per dag mediteren.

* Bakje met eten mee naar het werk voor lunch (in plaats van brood)

* To do list dag vantevoren maken

* Af en toe veganistisch eten.

* Blijven sporten

* Doelen stellen en acties benoemen voor mijn dromen.

* 100% aandacht als mijn kinderen met me praten of spelen.

Ps. De oefening om aan je vrienden te vragen wat je talenten zijn was superleuk. Het was meteen een aanleiding om een paar complimenten terug te geven.

Een reactie op “Mijn 7 Day Recharge

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Het heeft mij ook heel erg geholpen. Ik heb veel meer energie en voel me beter in mijn vel dan voorheen. Voordat ik 7dayrecharge uitprobeerde had ik geen energie en zat ik als een zombie voor de tv. Nu ben ik gelukkiger en leef ik veel bewuster. Zeker het mediteren was voor mij een eye-opener. Leuk dat 7dayrecharge jou ook goed is bevallen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s